YatakYatak Odası

Yatak Özellikleri, Kaz Tüyü Yatak, Yatak Yay Sistemleri

Rahat bir uyku için en önemli gereksinimlerinden biri yatak özellikleri ve buna bağlı yatak seçimidir. Yatağın vücut yapınıza, boyunuza ve kilonuza uygun olması yatak seçiminin en önemli noktalarındandır.

Yatak seçiminde yatak özellikleri ve yatağın vücudunuza uygun olup olmadığını nasıl belirleyeceğiniz; üretimde kullanılan teknikler, kullanılan kumaş ve yatak katmanları gibi bir çok detayın ve bir çok sorunun cevabını sizlerle paylaşıyoruz.

Yatak Özellikleri, yatak katmanları ve ağırlık sınıfları

Yatak Özellikleri Nelerdir?

Kaz Tüyü Dolgu
El Yapımı Dolgu
Lateks Dolgu
Hindistan Cevizi Lifli Keçe
Anti-Bakteriyel
Anti-Alerjik
OrtopedikPlumy Yatak Detay

Kaz Tüyü Yatak Nedir?

Doğal yapısı sıcaklık değişimlerine karşı vücudu korur, nemi dengeler ve uyku için uygun bir atmosfer oluşturur. Gece boyunca vücudun terini emer ve gündüz bu nemi havaya geri püskürtür. Böylelikle bakteri barındırmaz, koku yapmaz. Oldukça iyi ısı yalıtımı sağlar. Yıl boyunca konforludur. Hava soğukken sıcaklık sağlar, sıcakken serin tutar. Tüy yapısı oldukça hacimlidir, deformasyona karşı yüksek geri dönüş gösterir. Doğru bakımla uzun yıllar kullanılabilir.

Downproof Kumaş Nedir?

Kaz tüyünün dışarı çıkmasını önlemek amacıyla özel bir aprenin uygulandığı %100 pamuk kumaştır.

El Yapımı Yatak Nedir?

Kapitoneyi oluşturan hücreler, yapının kendi içinde hava sirkülasyonu sağlayacağı şekilde, teknik bir formla tek tek elde dikilerek oluşturulur. Her bir hücre, eşit miktarda kaz tüyü içerir.

Latex Yatak İçeriği Nedir?

Genellikle kauçuk ağacının sütünden elde edildiği gibi, doğada bulunan birçok bitkinin salgıladığı ve havayla karşılaştığında katılaşan bir bitki özütüdür. Esnek ve darbe emicidir. Kas yapısı üzerinde rahatlatıcı bir etkisi vardır. Teri emer, koku yapmaz. Yapısında bulunan hava kanalları doğal klima görevi görerek vücudun kuru kalmasını ve hava almasını sağlar. Mantar, mite ve bakteri oluşumunu engeller.

Ortopedik Yatak Nedir?

Sırt bölgesini, eklemleri desteklemek ve omurgaya gelen basıncı düşürmek için tasarlanmıştır.

Hindistan Cevizi Lifli Keçe

Doğal hipoalerijenik bir malzeme olan hindistan cevizi lifi yüksek mukavemetli, sert ve oldukça esnektir. İnsana ve çevreye zarar vermez. Lifleri sayesinde ideal bir hava sirkülasyonu sağlar. Böylece vücut ısısını tüm koşullarda dengede tutarak, doğal ve ortopedik bir uyku ortamı oluşturur. Hem sıcak, hem de soğuk ağır iklim koşullarına uygundur.

Yatak Ağırlık ve Yumuşaklık Sınıfları Nelerdir?

H2 Soft Yumuşak
H3 Medium Orta Sert
H4 Sert
Kilogram Sınıfları:
<80-100kg Kadar
<100kg Kadar
<120kg Kadar
<120-150kg Kadar
<150kg ve Üzeri


Yatak Üretiminde Kullanılan Yatak Katmanları Nelerdir?

Visco Sünger
Yünlü Elyaf Katman
Bonel Yay
Paket Yay
High-Low Yay
Mikro Yay
Çift Kat Yay Sistemi
Üç Kat Yay Sistemi
1600 Adet Yay
4900 Adet Yay

Çift Kat Yay Sistemi Nedir?

Farklı yükseklikte iki ayrı katman olarak kullanılan paket yaylar, her biri birbirinden bağımsız çalışma özelliği ile eşlerin birbirlerinin dönüş hareketinden etkilenmesini önler. Vücut yapısına elastik destek sağlar, basıncı ortadan kaldırır. Sunduğu konforla oluşan doğal uyku hareketleri, kasların gevşemesini sağlar. Hava geçirgenliği yüksektir ve dayanıklıdır.

Sana Uygun Yatağı Seç ve Satın Al!

Uyku için ideal atmosferi sağlayan yatak modellerini Evtalya Yatak kategorisini inceleyebilirsiniz!